Alderen på autocampere

Læs artiklen herunder

Campingvogne

Efter køb af brugte autocampere kan det vise sig, at der forefindes fejl og mangler køber ikke var bekendt med ved købet. Ved brugte autocampere kan det være, at der forekommer eventuelle fejl eller mangler idet det er en brugt salgsgenstand. For en del af disse biler gør det sig gældende, at der er forskellige producenter af de enkelte dele, som autocamperen er bygget af. Dette kan give til visse udfordringer, når det skal fastlægges hvor gammel autocamperen rent faktisk er, og afgøres hvorledes fejl og mangler skal håndteres.

Hvad er fejl og mangler?

En autocamper lider af fejl og mangler, hvor den ikke svarer til, hvad der er aftalt eller med rette forudsat af køber i forbindelse med købet. Der kan foreligge en mangel, hvis sælgeren har forsømt at give køberen oplysning om forhold, der har haft betydning for køberens bedømmelse af salgsgenstanden, og som sælgeren kendte eller burde kende.

Det er konkret vurdering af en aftale, som afgør, om der foreligger mangler. Ikke enhver fejl ved ydelsen kan betegnes som en mangel. En køber af en brugt autocamper må være indstillet på, at forskellige dele er slidt, og at der kan forekomme fejl, som man ikke finder ved nye biler. Sådanne fejl er ikke mangler, medmindre det fremgår af købsaftalen, at der ikke må være sådanne fejl ved bilen eller der ligefrem er givet en garanti.

Fejl og mangler ved autocamper

Hvis man skal til at købe brugte autocampere, kan det være, at der forekommer fejl og mangler man ikke var bekendt med ved købet. Det kan være forhold ved autocamperen, som ikke kan ses med det blotte øje, men som kæver f.eks. destruktive indgreb, førend de kan konstateres. 

Forskellige producenter af bildelen og af opbygningen, kan give anledning til udfordringer med at fastsætte, hvor gammel autocamperen rent faktisk er. Det er ikke en mangel i sig selv, at det er forskellige producenter af delene, men det er vigtigt at sælger korrekt oplyser om autocamperens alder. En forkert oplyst alder om autocamperens, kan udgøre en mangel.

Tvist om alder på en autocamper

I nogle tilfælde kan det opstå en tvist om alderen på en autocamper. Det kan være svært at fastslå alderen, fordi autocamperen består af dele fra forskellige årgange. Hvis der er uenighed omkring alderen, og dette således er en mangel, kan det berettige et afslag i købesummen eller erstatning. Her vil domstolene kunne træffe en afgørelse i sagen mellem parterne.

Konsekvens af forkert oplysning om alder

Forkert oplysning om alder er en mangel i købelovens forstand. Er en ydelse mangelfuld, kan køberen under visse betingelser rejse forskellige krav, såkaldte mangelbeføjelser. Køberen kan rejse krav mod den, der har præsteret ydelsen, og kan fx kræve vederlagsfri reparation, forholdsmæssigt afslag i prisen, omlevering, ophævelse af kontrakten og/eller erstatning.

Har du opdaget fejl og mangler?

Vi er erfarne advokater, som har arbejdet med mangler ved autocampere i flere år. Vi vil kunne rådgive dig sikkert igennem lovgivningen på området. Vi har stor erfaring i at rådgive og bistå med konfliktløsning både før og under en konflikt har udviklet sig til en retssag. Har du købt en autocamper, der er mangelfuld, af en privat sælger, er vi klar til at hjælpe dig med sagen.

Det er helt gratis og uforpligtende at kontakte os omkring din sag.

Advokat Niels Bjerre

  • Advokat fra 2015 til nu
  •  Advokatfuldmægtig fra 2012 til 2015
  • Jurastuderende fra 2005 til 2012 i Aarhus.

Seneste blogindlæg

Kategorier